How MapsPeople's IPO has been covered by the media

It's been some exciting past weeks at MapsPeople since we announced that the company has commenced an initial public offering and a listing on Nasdaq First North Premier. We are thankful for the huge amount of interest and attention we have received upon the announcement and for everyone interested, we have compiled a list of mentions and press coverage about the news. 

Mil­li­ard­for­val­ter in­ve­ste­rer stort i kom­men­de børs­ba­by: “Vi ser ind i, at de har mu­lig­hed for at øge om­sæt­nin­gen mas­siv­t”, 07.05.21, Børsen by Kasper Ohmeyer.

Nordjyske MapsPeople har fået et skulderklap på 26,7 mio. kr. af Bankinvest forud for MapsPeoples snarlige børsnotering på Nasdaq First North Premier. Bankinvests Small Cap Danske Aktier-fond har nemlig fortegnet aktier for netop 26,7 mio. kr., og dermed står de for mere end halvdelen af de 50 mio. kr., som MapsPeople indtil videre har modtaget fortegninger for. Selskabet vil rejse 85 mio. kr. i forbindelse med børsnoteringen og værdisættes til 300 mio. kr. 

Link to article: https://borsen.dk/nyheder/investor/milliardforvalter-investerer-stort-i-kommende-borsbaby-vi-ser-ind-i-at-de-har-mulighed-for-at-oge-omsaetningen-massivt

 

Bankinvest investerer 26,7 mio. kr. i navigationsvirksomhed op til børsnotering, 07.05.21, ITWatch by Maiken Reimer Rønneberg.

""I denne digitale tidsalder er næsten hele verden blevet kortlagt udendørs, men der er ikke sket samme udvikling indendørs. Der er et ganske stort behov, og MapsPeople er en af de virksomheder, der er længst fremme på området. Vi ser ind i, at de har mulighed for at øge omsætningen massivt, som det også fremgår af prospektet," siger Stefan Ingildsen, senior porteføljeforvalter i Bankinvest Small Cap Danske Aktier-fonden, til Børsen. I 2020 lå MapsPeoples omsætning på 25 mio. kr., og den forventes at stige til 107 mio. kr. i 2023, skriver mediet på baggrund af prospektet. Vækstfonden har fortegnet aktier for 10 mio. kr. Aktien har første handelsdag 2. juni.”

Link to article: https://itwatch.dk/ITNyt/Brancher/software/article12964669.ece

 

Satser millioner på dansk vækstaktie: 'De imponerer på alle parametre', 07.05.21, EuroInvestor by Laura Bitte Rosseau.

”Kapitalforvalteren Bankinvests investeringsfond ved navn BankInvests Small Cap Danske Aktier har forhåndstegnet for 26,7 mio. kr og er indtil videre de største nye aktionærer i børsdebutanten. BankInvests' investeringsfond har før haft stor succes med at skabe skyhøje afkast. Ifølge Stefan Ingildsen, der er senior porteføljeforvalter i BankInvest, er MapsPeople førende inden for sit felt og passer derfor ind i kapitalforvalterens small cap-fond. (…) BankInvest er ikke de eneste, der ser potentiale i den danske virksomhed. Blandt andet Vækstfonden, der er statens finansieringsfond, har også tidligere sparket en god portion penge ind i MapsPeople. Præcis hvor meget vil virksomheden dog ikke afsløre. Derfor kunne MapsPeople godt have skaffet alle de penge, de går efter, uden at blive børsnoteret.”

Link to article: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/satser-millioner-paa-dansk-vaekstaktie-de-imponerer-paa-alle-parametre

 

PODCAST: Med MapsPeople farer ingen vild, 07.05.21, Ophelia Invest Talks by Ophelia Invest.

”Vidste du at Google Maps er grundlagt af to danskere? Vi danskere kan altså noget med mapping. Vi har i denne episode talt med Michael Gram, som er CEO i MapsPeople, og som også er uddannet landinspektør. Vi har snakket om deres produkter, markedet og deres kunder, samt deres kommende børsnotering og deres forventninger til fremtiden. MapsPeople samarbejder selvfølgelig med Google Maps.”

Link to podcast: https://anchor.fm/ophelia-invest-talks/episodes/135-Med-Mapspeople-farer-ingen-vild-e10dpf7.

 

Børsnotering skal accelerere MapsPeoples rækkevidde, 06.05.21, Finans by Mikkel Holmgaard Winding.

”I 2007 skrev Folia i sit årsregnskab, at den analoge del af kortvirksomheden var blevet solgt fra. Fokus blev lagt på digitale kort. Et navneskift og 14 år senere gør adm. direktør Michael Gram klar til at sende MapsPeople på børsen til en værdiansættelse på 300 mio. kr. MapsPeople har forhandlet licenser for Google Maps i mere end et årti. Det, som fylder mest i forretningen i dag, er dog platformen MapsIndoors. Med MapsIndoors kan man hjælpe folk - for eksempel sine kunder - med at finde vej indendørs. MapsPeople vil være verdens »ledende aktør« på området for indendørs navigation. Michael Gram vil nu »accelerere forretningen« og »erobre mere af det globale marked.«”

Link to article: https://finans.dk/erhverv/ECE12940955/boersnotering-skal-accelerere-mapspeoples-raekkevidde/?ctxref=ext

 

MapsPeople vil hente 85 mio. kr. på First North Premier, 29.04.21, Finans by Mikkel Holmgaard Winding.

”»Med kapitalindsprøjtningen kan vi accelerere forretningen og hurtigere erobre mere af det globale marked,« siger adm. direktør i MapsPeople, Michael Gram. Han fortæller, at børsnoteringen er en langsigtet beslutning, som skal hjælpe MapsPeople på vejen til at blive »den ledende aktør« inden for indendørs navigation. MapsPeople udbyder software-produktet MapsIndoors - en platform til indendørs navigation, som kan bruges til at vise vej i store og komplekse bygninger, sportsarenaer og lignende. Målet er, at dette forretningsområde skal nå mellem 90 og 125 pct. årlig vækst.”

Link to articlehttps://finans.dk/erhverv/ECE12940350/mapspeople-vil-hente-85-mio-kr-paa-first-north-premier/?ctxref=ext

 

Torsdagens aviser med Pandora, Danske Bank og Carlsberg, 29.04.21, NP Investor by Ritzau.

”NORDJYSK KORTSELSKAB VIL NOTERES PÅ DANSK VÆKSTBØRS. En børsnotering skal rejse 85 mio. kr. og hjælpe danske MapsPeople med at indtage tronen for indendørs navigationsløsninger. (Side 38).”

Link to article: https://npinvestor.dk/nyheder/torsdagens-aviser-med-pandora-danske-bank-og-carlsberg

 

Nordjysk navigationskomet vil noteres på vækstbørs og lover vild vækst: “Vores ambition er at blive verdensledende”, 28.04.21, Børsen by Kasper Ohmeyer. 

”MapsPeople udviklet en navigationsplatform, MapsIndoors, som bruges til at kortlægge de indendørs arealer, så rejsende i en lufthavn eksempelvis kan finde vej til bagagebåndet. “Vores ambition er at blive verdensledende inden for denne niche. Og skal man vinde, så skal man først vinde det amerikanske marked. Derfor skal pengene fra børsnoteringen især bidrage til markedsudvikling,” siger Michael Gram, stifter og adm. direktør i MapsPeople. MapsPeoples kunder betaler for løsningen gennem et abonnement, og på kundelisten finder man blandt andre den svenske Arlanda lufthavn, mens det amerikanske baskethold Golden State Warriors har fået lavet en digital navigationsløsning over sit stadion."

Link to article: https://borsen.dk/nyheder/investor/nordjysk-kortkomet-vil-noteres-paa-dansk-vaekstbors

 

Navigationsvirksomhed vil børsnoteres i jagt på vækst, 28.04.21, IT Watch by Maiken Reimer Rønneberg.

”"Vores ambition er at blive verdensledende inden for indendørs navigation. Og skal man vinde, så skal man først vinde det amerikanske marked. Derfor skal pengene fra børsnoteringen især bidrage til markedsudvikling," siger Michael Gram, stifter og adm. direktør i MapsPeople, til avisen. Direktøren forventer en vækst på 90-125 pct. i abonnementsbasen i 2021 og 2022 for platformen MapsIndoors. Vækstfonden, der tidligere har investeret i MapsPeople og har en ejerandel på 27 pct., har givet tilsagn om at fortegne aktier for 10 mio. kr. MapsPeople har kontorer i Aalborg, København og Austin i Texas og den samlede omsætning lå på 25 mio. i 2020.”

Link to article: https://itwatch.dk/ITNyt/Brancher/software/article12939515.ece?utm_source=Rss&utm_medium=latest